Witam mam podobne problemy a raczej jestem jeszcze trochę przed nimi

Jak napisalas na wypisie mialas robione mikrozlamania czyli leczyli Ci chondromalacje rzepki czyli chrzastke pod rzepka ja tez mam chondro III stopnia pod rzepka jestem juz po dwoch artroskopiachostatnia mialam w pazdzierniku zeszlego roku i po niej ortopeda mi powiedzial ze mam "wyjsc za maz" za structum i brac je do konca zycia i co pol roku zastrzyk z kwasem za 300 zl a na badania skierowan juz mi zadnych nie da bo tam nic nie ma i mnie blizna w srodku po operacji boli,a ze mnie na to nie stac bo mam tez dysplastyczne biodra i tez musze je leczyc wkoncu nazbieralam pieniazki i poszlam prywatnie i sie dowiedzilam i wlasnie mam zawysoko ustawiona rzepke i za bardzo do srodka i bede miala taka operacje jak Ty ale tez nie jest powiedziane ze mnie nie bedzie juz bolec bo ta operacja naprawi glowny czynnik mojego bolu bo ta rzepka jest za wysoko wiec obciera mi kosci itd i przez to ta chondromalacja sie zrobila wiec po operacji to nie powinno sie poglebiac ale tez tego nie usunie tak jak w Twoim przypadku jak to mi ortopeda powiedzial trzeba probowac

Już 10 lat sie z tym kolanem mecze wiec nawet jak uslyszalam ze czeka mnie kolejna operacja sie ucieszylam bo wkoncu sie dowiedzialam co mi jest a nie jak na NFZ nie powinno pania juz bolec jak tak sie po kilka razy tego nasluchalam to juz sama nie bylam pewna czy mi sie nie wydaje ze mnie boli taka nasza rzeczywistosc jak nie pojdziesz prywatnie to do konca zycia sie nie diwiesz co Ci naprawde jest